Arquitectura en Corto, no hi ha dos sense tres
Andrea Pala
29. January 2019
Scale 1:5, curtmetratge sobre els arquitectes catalans Flores & Prats. Font: 15-L. FILMS
Després de l'èxit de les passades edicions, Arquitectura en Corto proposa un tercer cicle de projeccions a Madrid i Barcelona.
Fins al dia d'avui hem estat acostumats a veure l'arquitectura des del llenguatge únic de la fotografia, un punt de vista estàtic que no permet captar plenament l'essència de l'espai. Fa falta el moviment per a explicar eficaçment l'arquitectura i, per tant, Arquitectura en Corto neix amb l'objectiu de fomentar el curtmetratge com a mitjà per a enriquir el discurs al voltant de la nova arquitectura.
El llenguatge videogràfic és cada vegada més protagonista en les xarxes socials i cada vegada més integrat en els dispositius tecnològics. Inevitablement aquesta forma d'expressió influeix en la manera de relatar l'arquitectura, transformant-la en tendència.
El cicle de curtmetratges ofereix un ampli ventall de continguts. El programa preveu la projecció de sis curts que abasten les temàtiques més actuals i avantguardistes de l'arquitectura contemporània.
Scale 1:5: una sèrie de cinc capítols dirigida per Patricia Tamayo i Albert Badia, retrata el procés creatiu dels arquitectes catalans Flores & Prats.
¿Dentro o Fuera?: dirigit per Alfonso Calza, explica el projecte de l'estudi Narch d'un habitatge contemporani construït amb un baix pressupost.
Elevation: dirigit per Marcus Fairs i Oliver Manzi, és un documental que reflexiona sobre les implicacions dels drons en la nostra societat.
The Future of the City: dirigit per Oscar Boyson, estudia els problemes causats per la sobrepoblación en més de 31 metròpolis a tot el món i explora les maneres en què s'està actuant per a millorar la forma de viure dels habitants.
100 ft: dirigit per Joe Gilber, retrata el dia a dia de l'edifici The Shard, projectat per l'arquitecte italià Renzo Piano a la ciutat de Londres.
Paraiso: dirigit per Nadav Kurtz, documenta el treball d'uns netejadors de finestres en els gratacels més alts de Chicago.
Encara hi ha algunes projeccions en programa. És possible reservar l'entrada de forma gratuïta en la web de l'esdeveniment: arquitecturaencorto.com